Ihmisen elämän tarkoitus on pyrkiä tulemaan yhdeksi itsensä kanssa, löytämään ykseys itsestään, olemaan täysin oma aito itsensä omana aitona itsenään, olla yhtä elämän ja olevaisen kanssa sellaisena kuin hänet on luotu…
 
Onko ihmisellä ”omaa” persoonaa, voiko ihminen tuntea itsensä täysin, voiko ihminen aidosti tietää mitä hän haluaa vai onko kaikki vain sekoitusta, osa perimää, osa kasvuympäristöä, osa muiden ihmisten mielipiteiden sekä ympäristön painetta jne. Kaikki vaikuttaa kaikkeen?
 
Pyri käyttämään hyväksesi jokainen hetki elämästäsi!
 
Ihmiset odottavat niin kovasti tulevaa, he luulevat että tulevaisuudessa heidän elämänsä alkaa silloin kun, heidän onnensa alkaa sitten kun he tekevät tietyn teon tai kun saavuttavat elämässään tietyn asian tai että kaikki on hyvin jos teen näin tai noin… Elämä on tässä ja nyt, tällaista se aidosti on, tältä tuntuu olla onnellinen tai onneton, tällainen on olemisen ydin, tässä ja nyt on kaikki…
 
AITO elämä asuu sisälläni, olevaisen henki asuu sisimmässäni, sisäisessä maailmassani on totuus… Näkyvä maailma on vain pintaa, pinnallisuutta, elämisen alusta ja näkyvä tukirakenne jonka sisässä on aito elämä, meissä elävissä olennoissa.
 
Ihmisyksilö ihmisten keskellä on kuin eläinyksilö eläinlaumassa, meneekö yksilö lauman mukana ja toimii niin kuin lauman johtaja ja muut jäsenet haluavat vai haluaako hän erottautua laumasta ja sitä kautta luoda jotain uutta omalla toiminnallaan?
 
Vasta siinä tilanteessa aidosti mitataan se, uskallanko olla oma aito itseni ja toimia omalla erilaisella tavallani kun minua itseäni kritisoidaan ja paheksutaan. Onko minulla rohkeutta jatkaa eteenpäin vai luovutettava ja jäätävä ympäristöni sekä muiden ihmisten mielipiteiden uhriksi…
 
Elämän odottamattomuus ja yllätyksellisyys on elämän tarkoitus ja elämän perimmäisin luonne.
 
Ihminen voit tehdä ja olla elämässään mitä tahansa, missä tahansa sekä milloin tahansa. Mielestäni tärkeintä on vain pyrkiä pysymään hengissä mahdollisimman pitkään, koska oma elämä on kaikki mitä ihmisellä on.
 
Ihmisellä ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa elämänsä suhteen, seurata täysin aitoa omaa sisimpäänsä sekä sisäistä tunnettaan muista ihmisistä sekä ympäristöstään huolimatta tai tuntea ristiriitoja, mielipahaa sekä epämiellyttävää oloa sisällään eläessään ja toimiessaan sen seurauksena ettei uskalla seurata aitoa sisimpäänsä, jäädä keskeneräiseksi ja lopulta katkeroitua menetetylle potentiaalille, pahimmassa tapauksessa ajautua jopa itsetuhoon…
 
Kaiken energian täytyy purkautua, tavalla tai toisella…
 
Ihminen on kuin kasvi, jos hän on ympäristönsä vanki eikä uskalla seurata eikä toteuttaa itseään hän on kuin kasvi kuivalla kasvualustalla, se jää kitukasvuiseksi ja pieneksi. Mutta jos ihminen uskaltaa olla oma itsensä, seurata itseään ympäristöstään huolimatta ja toimita uudella, omalla tavallaan hän on kuin kasvi hyvällä ja ravinnerikkaalla kasvupaikalla, hän saavuttaa oman kukoistuksensa ja hänelle tarkoitetun mittansa.
 
Koska me yksilöt olemme kaikki uusia ja ainutlaatuisia olevaisen olemassaolon historiassa, niin suurinta rohkeutta vaatii elää ja toimia uudella sekä ainutlaatuisella, meille tarkoitetulla omalla tavallamme verrattuna ympäristöömme sekä tällä hetkellä vallitseviin tapoihin. Luoda uutta ja erilaista omina itsenämme eikä toimia niin kuin muut sekä ympäristömme tai niin kuin aina ennenkin on toimittu. Anna itsellesi lupa olla oma itsesi, anna itsellesi lupa toimia uudella, omalla tavallasi verrattuna ympäristöösi ja muihin ihmisiin, mitä tahansa siitä seuraisikin, toteutat itseäsi… Antaa aidon potentiaalimme aktivoitua.
 
Ihmisen on PAKKO luottaa itseensä, arvostaa ja rakastaa itseänsä, muuten hänen oma elämänsä ei onnistu eikä siinä tapahdu mitään…
 
Ihmiset unohtavat aina elämän todellisen luonteen ja sen yllätyksellisyyden kun he ajattelevat ja suunnittelevat omaa elämäänsä. Elämää ei voi hallita ja suunnitella, se menee aina omalla tavallaan meistä välittämättä sekä mielipiteistämme huolimatta. Siksi onkin tärkeintä keskittyä vain tähän hetkeen ja antaa elämän olla elämää.
 
Kaikki päänsisällämme ja sisäisessä maailmassamme olevat ajatukset, ristiriidat, ongelmat sekä asiat jotka haluamme elämässämme tehdä, unelmamme ja haaveemme meidän täytyy käsitellä ja toteuttaa ennen kuolemaamme, emme voi heittää niitä syrjään tai pakoilla niitä. Kysymys kuuluukin vain kuinka pitkään pystymme odottamaan…?
 
Elämisen ongelma, suojelenko vai riskeeraanko, tyydynkö vai saavutanko, pelkäänkö vai uskallanko, katkeroidunko vai täytynkö, epäonnistunko vai onnistunko…
 
Kaiken on tarkoitus tapahtua…
 
Sisäinen energiani sekä totuuden ja uusien mahdollisuuksien etsimisen luonteeni ajaa ja likipitäen pakottavaa minut uusiin sekä erilaisiin tekoihin, paikkoihin sekä toimintaan.
 
Tuntuu kuin olisin sidottuna vankilassa, kuin käteni ja mahdollisuuteni olisivat sidotut ja minulta ulottumattomissa…
 
Elämä on liian lyhyt tekemättömille teoille.
 
Ihmiset eivät elä samassa todellisuudessa, kaikilla on oma maailmansa jossa kukin yksilö elää omaa elämäänsä kukin omalla tavallaan…
 
Elämässä kaikki voi muuttua, sisäisessä maailmassa kaikki voi muuttua ja sitä pystyy itse muuttamaan…?
 
Kukaan ei ymmärrä minua ja sitä mitä tunnen sisälläni, minä en ymmärrä ketään muuta enkä sitä mitä muut tuntevat sisällään?
 
Elämän, elämisen ja olemisen perusolemus on elämisen tuska, joka kumpuaa jatkuvasta halustamme tietää tietämätöntä, kontrolloida kontrolloimatonta sekä olla jotain muuta jossain muualla kuin mitä tällä hetkellä tässä paikassa olemme.
 
Elämä on jokapäiväistä ja jokahetkistä taistelua sekä kamppailua sisäisiä ristiriitojaan sekä muiden ihmisten sekä ympäristömme meihin kohdistamaa painetta vastaan. Mikä on oikea tapa elää omana itsessäni, mitä pysyvää voin itsessäni seurata ja toteuttaa?
 
Pidä mielessäsi koko ajan millaisena haluat ja haluaisit kuolla, se tieto neuvokoon sinua olemaan oma itsesi, olemaan sellainen kuin haluaisit olla joka hetki.